top of page

Podróże smaków - kawa i Włochy

Kulinarne podróże zawsze sprawiają nam najwięcej przyjemności i satysfakcji.

Są miejsca do których regularnie wracamy, ponieważ są one dla nas źródłem nieskończonych inspiracji.

Jednym z takich wyjątkowych krajów są oczywiście Włochy.

Kulinarne wpływy kuchni słonecznej Italii są bardzo widoczne w menu Hole In One i dotyczą nie tylko dań głównych i deserów, ale także karty drinków i napojów, przede wszystkim kawy.

I to właśnie o kawie chcielibyśmy dzisiaj opowiedzieć!

Wszyscy doskonale wiedzą, że to Włosi są uznawani za mistrzów parzenia kawy, a klasyczne włoskie espresso jest ich symbolem narodowym.

Nic więc dziwnego, że to ich metody przygotowania i palenia kawy są standardem na całym świecie.

W Hole In One doskonale zdajemy sobie sprawę jak ważną rolę odgrywa dla wielu kawa, podczas wizyty w restauracji, dlatego też oferujemy naszym gościom niezwykle aromatyczną, włoską kawę.

Oprócz klasycznego espresso, serwujemy także espresso doppio, americano, cappuccino oraz uwielbiane przez panie latte macchiato!

Czym się one różnią między sobą?

  • Espresso - najbardziej esencjonalne, intensywne, o klasycznej objętości 25ml.

  • Espresso doppio - podwójne espresso, które jest prawdziwym zastrzykiem energii!

  • Americano - czarna kawa przygotowana na bazie jednej porcji espresso zalanej gorącą wodą.

  • Cappuccino - na bazie aromatycznego espresso ze spienionym mlekiem, które nadaje łagodności smaku.

  • Latte macchiato - klasyczne espresso z większą ilością spienionego mleka niż w cappuccino. Idealne latte macchiato posiada trzy warstwy: gorące mleko na spodzie, w środku esencjonalne espresso, a na górze mleczna pianka.

Naturalnie, wszystkie kawy najlepiej smakują w pięknym otoczeniu, interesującym towarzystwie i z pysznym deserem.

To wszystko gwarantujemy w Hole In One!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nie ma jeszcze tagów.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page