Podróże smaków - kawa i Włochy
Kulinarne podróże zawsze sprawiają nam najwięcej przyjemności i satysfakcji.
Są miejsca do których regularnie wracamy, ponieważ są one dla nas źródłem nieskończonych inspiracji.
Jednym z takich wyjątkowych krajów są oczywiście Włochy.
Kulinarne wpływy kuchni słonecznej Italii są bardzo widoczne w menu Hole In One i dotyczą nie tylko dań głównych i deserów, ale także karty drinków i napojów, przede wszystkim kawy.
I to właśnie o kawie chcielibyśmy dzisiaj opowiedzieć!
Wszyscy doskonale wiedzą, że to Włosi są uznawani za mistrzów parzenia kawy, a klasyczne włoskie espresso jest ich symbolem narodowym.
Nic więc dziwnego, że to ich metody przygotowania i palenia kawy są standardem na całym świecie.
W Hole In One doskonale zdajemy sobie sprawę jak ważną rolę odgrywa dla wielu kawa, podczas wizyty w restauracji, dlatego też oferujemy naszym gościom niezwykle aromatyczną, włoską kawę.
Oprócz klasycznego espresso, serwujemy także espresso doppio, americano, cappuccino oraz uwielbiane przez panie latte macchiato!
Czym się one różnią między sobą?
Espresso - najbardziej esencjonalne, intensywne, o klasycznej objętości 25ml.
Espresso doppio - podwójne espresso, które jest prawdziwym zastrzykiem energii!
Americano - czarna kawa przygotowana na bazie jednej porcji espresso zalanej gorącą wodą.
Cappuccino - na bazie aromatycznego espresso ze spienionym mlekiem, które nadaje łagodności smaku.
Latte macchiato - klasyczne espresso z większą ilością spienionego mleka niż w cappuccino. Idealne latte macchiato posiada trzy warstwy: gorące mleko na spodzie, w środku esencjonalne espresso, a na górze mleczna pianka.
Naturalnie, wszystkie kawy najlepiej smakują w pięknym otoczeniu, interesującym towarzystwie i z pysznym deserem.
To wszystko gwarantujemy w Hole In One!